Ludy Feyen

Ludy Feyen is buitenkunstenares. Zij heeft met Stichting Salix al veel projecten uitgevoerd. Ze woont in Meerburg, dus Park Matilo vormt haar achtertuin. Om bewoners meer te betrekken bij hun eigen omgeving, maakt zij gemeenschapskunst. Het project van de historische tuinen past hier naadloos in. Haar wilgenvlechtwerken hebben vormgegeven aan de tuinen en het onderhoud ervan wordt samen met buurtbewoners en groenliefhebbers gedaan.

Dorothee Olthof

Dorothee Olthof is archeoloog. Sinds 2007 werkt ze als PRAE aan verschillende educatieve projecten. Speerpunt daarbij is het verleden voor publiek beleefbaar maken. Tot 2015 deed ze dit samen met Ellis Grootveld, daarna is ze alleen verder gegaan. Het idee voor de Romeinse tuin ontstond tijdens een bijeenkomst om door heel Nederland de Romeinse grens, de limes, voor publiek zichtbaar te maken. Tijdens een rondwandeling door Park Matilo kwamen we Ludy tegen en is zij bij het project betrokken geraakt. Toen ontstond ook het idee om de Middeleeuwse geschiedenis van Park Matilo meer aandacht te geven en ook een Kloostertuin aan te leggen.

Ellis Grootveld is archeobotanist en was tot 2015 werkzaam bij PRAE. Nu richt zij zich op natuureducatie en natuurbeleving met Plant-Aardig. De Leidse parken Matilo en Cronesteijn zijn nu haar werkgebied. Ze organiseert hier wildplukwandelingen met proeverijen en kookworkshops.

Ellis Grootveld